Artykuły,Ciekawostki,Kawa,Syropy

Kawa ziarnista z dodatkiem popcornu? A może z nutą pikantnego mango? Odkryj nowe smaki z syropami Monin.


Kto jeszcze nie próbował, ten szybko powinien nadrobić zaległości. Kawa ziarnista z dodatkiem aromatycznych syropów to doskonały sposób, aby ulubioną małą czarną odkryć na nowo i eksperymentować z nietypowymi kombinacjami. Jak na przykład kawa z dodatkiem popcornu!

Syropy Monin to uznana francuska marka, która oferuje bardzo szeroki wybór wysokiej jakości syropów do kawy i nie tylko. To produkty stworzone z pasją i ze znakomitym smakiem. W połączeniu z ulubioną kawą i dodatkami pozwalają osiągnąć oszałamiający efekt. Takich eksperymentów nie warto się bać – a wręcz trzeba ich spróbować. Podpowiadamy nasze sprawdzone przepisy na kawy smakowe!

Zdjęcie SklepKawa.pl

KAWA POPCORN – w sam raz na wieczorny seans filmowy!

SKŁADNIKI: Kawa ziarnista Melitta BellaCrema LaCrema, syrop Monin Popcorn, mleko, pisak Monin LatteArt o smaku karmelowym, prażony popcorn.

  1. Na dno szklanki o pojemności około 300 ml wlej około 20 ml syropu Monin popcorn.
  2. Następnie wlej 200 ml spienionego mleka.
  3. Kolejno dodaj 30 ml kawy Melitta BellaCrema LaCrema.
  4. Wierzch kawy udekoruj prażonym popcornem.
  5. Całość wykończ karmelową polewą Monin.

Gotowe! Teraz możesz się cieszyć niezwykle nowoczesnym i oryginalnym smakiem. Kawa POPCORN to obietnica dobrej zabawy z amerykańskim stylu!

KAWA PO SZWARDZWALDZKU – kobieca i otulająca, w sam raz na spotkanie z przyjaciółką.

Zdjęcie autorstwa Manfred Richter z Pixabay

SKŁADNIKI: Kawa ziarnista Melitta CafeBar Crema Intense, syrop Monin Black Forest , mleko, ciemna lub mleczna czekolada.

  1. Na dno szklanki o pojemności około 300 ml wlej około 20 ml syropu Monin Black Forest.
  2. Następnie wlej 150 ml spienionego mleka.
  3. Kolejno dodaj około 100 ml kawy Melitta CafeBar Crema Intense.
  4. Całość wykończ tartą czekoladą, taką, jaką lubisz ciemną lub mleczną.

Gotowe! Teraz możesz delektować się kawą o delikatnym posmaku wiśni i aromacie amaretto. Kawa PO SZWARDZWALDZKU to rozkosz dla podniebienia!

ICE COFFEE MAURITIUS – egzotyczna propozycja dla wymagających!

Zdjęcie autorstwa Rudolph Zeinhofer z Pixabay

SKŁADNIKI: kawa ziarnista Lucaffe Mamma Lucia, syrop Monin Muscovado , mleko bez laktozy, lód, plaster suszonej lub świeżej pomarańczy.

  1. Szklankę o pojemności około 300 ml napełnij kostkami lodu aż po brzeg.
  2. Następnie wlej 10 ml syropu Monin Muscovado.
  3. Kolejno wlej około 100 ml mleka bez laktozy, tyle, aby na końcu móc dodać…
  4. Od 30 do 50 ml espresso przygotowanego na bazie kawy ziarnistej Lucaffe Mamma Lucia.
  5. Na koniec dodaj plaster suszonej lub pół plastra świeżej pomarańczy

Gotowe! Mocna i energetyczna propozycja na letnie popołudnie dla osób dbających o linię. Delikatna goryczka kawy muśnięta słodyczą Muscovado. Lekka a jednocześnie wyrazista.

STRONG&SPICY –  o odczuciach w tej właśnie kolejności!

Zdjęcie autorstwa Mohan Nannapaneni z Pexels

SKŁADNIKI: kawa ziarnista Oquendo, syrop Monin Spicy Mango, chilli

  1. Na dno filiżanki do Espresso wlej około 5 ml syropu Monin Spicy Mango.
  2. Wlej 30 ml espresso przygotowanego na bazie ziarnistej kawy Oquendo.
  3. Całość wzmocnij chilli w takiej postaci, jaką masz w domu. W płatkach, w proszku lub nitki. Wystarczy odrobina.

Gotowe! Prosty a jednocześnie nowatorski sposób na pobudzenie. W pierwszej chwili poczujesz przyjemny aromat mango w połączeniu z mocą espresso oraz wyraźny ostry smak, który jednocześnie nie zabiera smaku wyjątkowej kawie. Wystarczy jedna filiżanka, aby poczuć w sobie moc!

LAWENDOWE ORZEŹWIENIE – niecodzienne połączenie dające boskie orzeźwienie.

Zdjęcie autorstwa Elina Fairytale z Pixels

SKŁADNIKI: kawa ziarnista Caffe Diemme, syrop Monin Lawenda, tonik lub woda mocno gazowana, lód.

  1. Pucharek lub lampkę o pojemności około 250 ml napełnij kostkami lodu.
  2. Kolejno wlej 20 ml syropu Monin Lawenda.
  3. Dolej około 50 ml przestudzonej kawy ziarnistej Cafe Diemme zaparzonej w ekspresie lub French Pressie.
  4. Następnie uzupełnij tonikiem lub jeśli wolisz bardziej wytrawne propozycje, wykorzystaj wodę gazowaną.

Gotowe! To delikatna kawa na zimno z mocnym, kwiatowym akcentem. Orzeźwia jak poranek w czarodziejskim ogrodzie.

Jeszcze nie oceniono.

Oceń wpis

Możesz również polubić…